ABOUT. 

 

 

LAST YEAR. 

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen, in wat ze doen en in wat hun beweegredenen zijn. Iets wat ik dus ook erg graag doe is het ontmoeten van nieuwe mensen. Wanneer er tijd (en geld) voor is, ga ik graag naar het buitenland om nieuwe steden te ontdekken en om te observeren op welke manier mensen leven in een voor mij onbekende plek.

Al een aantal keren ben ik in contact gekomen met mensen die op een hele andere manier leven dan ik. Zo was ik een tijdje geleden samen met mijn vriend in Marrakesh waar we twee Franse jongens ontmoette. Na een tijd gepraat te hebben aan de bar, besloten we om onze tafel om te gaan eten, waar we beide een tijdje op hebben moeten wachten, te delen. Tijdens dit etentje leerden we elkaar beter kennen en ontstonden er interessante gesprekken over hoe we naar het leven kijken en wat ons gemaakt heeft tot wie we zijn. Naast het feit dat dit soort avonden en nachten gezellig zijn, zorgen deze ontmoetingen ervoor dat ik vanuit verschillende visies naar de wereld leer kijken waardoor ik uiteindelijk zelf wat bewuster wordt van wat er zich in de wereld afspeelt.

Al voordat ik aan deze opleiding begon, was ik bezig met de vraag waarom mensen de keuzes maken die ze maken. Wat zijn de beweegredenen van de mensen in deze maatschappij en wat zijn de diepere betekenissen van dit leven? Na een jaar parttime gestudeerd te hebben, besloot ik vorig jaar dat ik fulltime wilde gaan studeren. Ik wilde nieuwe mensen ontmoeten, van hun leren en leren over hoe de maatschappij werkt. Zo doende ben ik terecht gekomen bij ILS. Voordat ik begon aan deze opleiding had ik een compleet andere visie op wat nu eigenlijk een trend is. Naarmate het jaar voorbij ging, leerde ik wat signalen zijn, hoe deze wijzen op een verschuiving aan behoefte in de maatschappij en hoe ik deze kon vertalen naar trends. Ook leerde ik wat trends voor gevolgen hebben en hoe ik nieuwe concepten kan bedenken om in te spelen op de veranderende behoeften in de maatschappij waardoor ik de kwaliteit van leven kan verbeteren.

Een ding is zeker en dat is dat ik afgelopen jaar weer veel geleerd heb. Zowel op privé- als op het gebied van school heb ik afgelopen jaar voor vele uitdagingen gestaan die mij als persoon sterker hebben gemaakt. Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kennis in veel verschillende sectoren heb kunnen uitbreiden en dat ik ietsjes beter begrijp hoe deze gekke wereld werkt. Ik heb de mogelijkheid gehad om veel nieuwe mensen te leren kennen en om mijn wereldbeeld te kunnen uitbreiden. Al met al was afgelopen jaar een ervaring op zich waarvan ik denk dat ik er nog een lange tijd veel aan zal hebben op zowel het zakelijke gebied als in mijn persoonlijke ontwikkeling.