Dit Instagram account laat zien dat ‘gezond’ eten niet altijd zo gezond blijkt te zijn als dat we dachten

by | Aug 16, 2017 | Health, Uncategorized | 0 comments

Gezond eten en vooral gezond blijven eten is een hele uitdaging, dit weten we allemaal. Op instagram zul je ongetwijfeld regelmatig posts tegenkomen van de meest prachtige en vindingrijke ‘gezonde’ gerechten en in de supermarkt worden de marketingtermen zoals ‘100% natural’, ‘superfood’ of ‘biologisch’ gebruikt alsof het niets is. Zijn deze gerechten eigenlijk wel zo gezond als dat ze eruit zien of dat aan je wordt verteld? De Londense fitness instagrammer Lucy Mountain zorgt ervoor dat hier geen misverstanden over ontstaan en laat op haar instagram account  @theFFFeed zien, hoe het nou eigenlijk precies in elkaar zit.

Op haar instagram laat Lucy telkens twee foto’s van vergelijkbare gerechten zien met de daarbij behorende hoeveelheid calorieën per gerecht. Haar instagram is er niet op gericht om mensen aan te sporen om calorieën te tellen maar juist om te onthullen hoe hoog het calorieën aantal, tegen verwachting in, in de healthy branded gerechten nou daadwerkelijk is.

Ook laat ze op haar instagram een aantal trigs zien hoe je je calorieën gebruik in het dagelijks leven gemakkelijk kan verlagen. Gebruik bijvoorbeeld wat minder boter, ruil je olijfolie in tegen bijvoorbeeld kokosolie of maak een salade dressing in plaats van er een te kopen. (ja helaas, het hoort er ook bij om af en toe net een beetje meer moeite te moeten doen voor een healthy lifestyle)

Waar het Lucy om draait, is dat er geen perfecte manier is om een gezond leven te leiden. Het is niet nodig om te stressen wanneer je eens kiest voor de minder ‘gezonde’ optie. Met haar instagramaccount wil ze eigenlijk vooral helderheid creëren tussen de opties die we hebben wat betreft het consumeren van voedsel.