sportscholen waar het sociale en mentale aspect weer centraal staat

by | Sep 30, 2017 | Health, Lifestyle | 0 comments

In de afgelopen jaren hebben we allemaal wel gemerkt dat er steeds meer deuren geopend werden van zogenaamde budget sportscholen zoals BasicFit en FitForFree. Wanneer je vroeger naar de sportschool ging, bleef je daarna vaak hangen om nog even te kletsen met die kennis die je al een tijd niet gezien hebt. In de afgelopen jaren is fitness erg mainstream en massaal geworden waardoor dit veilige gevoel een beetje weg is gevaagd.

Het is bewezen dat millennials steeds minder tijd investeren in het opbouwen van relaties en het individu steeds belangrijker gaan vinden. (nieuwsgierig? check het filmpje hierTegenwoordig kom je het liefst niemand tegen die je kent wanneer je de sportschool een bezoekje brengt. Er ligt een hoge maatschappelijke druk op het gebied van hoe we eruit zien en wat we van elkaar vinden. Een logisch gevolg van deze onderlinge gespannen sfeer en prestatiedruk is dat de drempel om naar de sportschool te gaan, veel hoger ligt dan vroeger.

Om deze drempel weer wat te verlagen, komen er zogenaamde soul fitnessclubs op. Dit zijn sportscholen waar het fysieke maar vooral sociale en mentale aspect centraal staat. Sportscholen zoals SoulCycle en Wellvyl zoeken manieren om diepere verbindingen te maken tussen fysieke- en mentale gezondheid door middel van daadwerkelijke interactie. Er kan deelgenomen worden aan verschillende activiteiten. De ene keer zal de sportschool meer weg hebben van een nachtclub en de andere keer juist weer meer van een spiritueel geneescentrum. Het doel van de clubs is om een community op te bouwen en om zo de millennial een zetje in de goede richting te geven.

Door naar een sportschool te gaan waar het sociale en mentale aspect centraal zouden staan, bouw je een band op met de mensen om je heen en wordt ook fitness en yoga een sport waarin het groepsverband weer centraal staat.